Caffè Impresso Brazil-Columbia Nespresso kompatibilis kapszula 20db

Caffè Impresso Brazil-Columbia Nespresso kompatibilis kapszula 20db

3 200 Ft
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Caffè Impresso Brazil-Columbia Nespresso kompatibilis kapszula 20db

3 200 Ft
+ 1 490 Ft szállítási díj
Raktáron
irány a bolt »
kavebolt.net
Termékleírás
Gyártó Impresso
Arabica-Robusta arány 100% arabica
Koffeintartalom Koffeint tartalmazó
Ital típusa Kávé
Kompatibilitás Nespresso
Shopping Disabled 1

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Nespresso kompatibilis kávékapszula

IMPRESSO COFFEE ROASTERY - Alapítva 2017. A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva.
Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása.
A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.
Kávéinkat az újonnan piacra lépő lengyel cég, a Coffed SR5-ös pörkölőjén pörköljük, manufakturális körülmények között. Espresso blend a tökéletes keverék Brazil – Samba Régió: MinasGerais Tétel: Samba Fekvés: 1000 masl Feldolgozás: Natural Variáns: Bourbon, Mundo Novo, Catuai Szüret: Január – December Colombia – Excelso Régió: Risaralda Szervezet: Asoapia Fekvés: 1600 – 1900 masl Feldolgozás: mosott Variáns: Caturra, Typica Szüret: Április – Július Ízprofil: kellemes citrusos savakkal és kiemelkedő édességgel, krémesen testes, kakaós, mogyorós, karamellás Nettó súly: 20x5,5g - 110g Mit jelent nekünk ez a kávé: Kiegyensúlyozott kellemes keveréke a brazil és kolumbiai kávénknak: egyszerre karakteres, testes, sűrű krémmel és kimagasló édességgel. Nagymamámnak ebből vittem először, mikor ki szeretett volna próbálni valamilyen egészen új élményt, és teljesen odáig volt érte. Keverékünk megalkotásánál az a cél vezérelt, hogy megtaláljuk azokat a termőterületeket és arányokat, amelyek amellett, hogy a klasszikus kávézás élményét minőségi szinten biztosítják, a magashegységi kávék édes-savas ízvilágát is belecsempészik a csészébe. Választásunk így a világ vezető kávétermő országai közül Brazíliára és Kolumbiára esett. Brazília a világ vezető kávétermelő országaként méltán ismert klasszikus, karakteres, édes-csokoládés ízvilágú kávéiról. A Minas Gerais régió Brazília leggazdagabb kávétermelő vidéke, nemcsak szerencsés elhelyezkedése, hanem fenntartható törekvéseinek köszönhetően is. Több kávés civil összefogás, kisgazdaságok és remek újítások találhatóak a vidéken – mindamellett a legzamatosabb, édesebb kávék is innen érkeznek. A specialty kávéra mutatkozó nagy igény hozta a legnagyobb minőségi változást is. A leválogatott szemeket folyamatos ellenőrzések mellett dolgozzák fel. A Samba tétel egy igazi klasszikus. Ún. száraz eljárással készülnek, melynek lényege, hogy a szemek a gyümölcshéjban a napon száradnak, amíg el nem érik a meghatározott nedvességtartalmat (11-13%). A folyamat során a gyümölcshúsban levő cukrok fermentálódnak, mely meghatározza a kávé végső ízvilágát: egy kimondottan telt, testes csésze espresso, karamellás édességgel, mogyoró és barnacukor ízjegyeivel. Kolumbiába a kávétermelés kultúrája ugyan később érkezett, mint Brazil szomszédjához, mára azonban a kolumbiai kávét a legjobbak között tartják számon, jelenleg a világon a harmadik legnagyobb kávétermelő ország. Domborzati változatossága a termelésben is megmutatkozik: a legkülönfélébb ízjegyekkel és profilokkal érkeznek onnan kávék. A kiválasztásnál mi olyan területet kerestünk, ami telt gyümölcsösségével remek kontraszt a klasszikus kávékkal szemben. A Risaralda régióban található Asoapia szervezet 10 kistermelő tételeit vásárolja fel a mosóállomásról. A farmerek délelőtt kézzel szüretelnek, alaposan ügyelve, hogy a gyümölcshúst meg ne sértsék, délután pedig sor kerül a magozásra. A szemeket ezután általában 16-24 órán át szárazon fermentálják. Ezután egy betoncsatornában kétszer-háromszor is átmossák, mielőtt a kis szárító gépben, nagyjából 25-40 óra alatt készre szárítanák a szemeket. A két tételt 80-20% arányban vegyítve tökéletes végeredményt kapunk: egy testes, krémes csésze kávé, mely megőrzi igazi olaszos karakterét, mégis kiegyensúlyozottan élénk, kellemes citrusos savakkal, narancsvirág édességgel.

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.