Caffè Impresso Colombia Nespresso kompatibilis kapszula 20db

Caffè Impresso Colombia Nespresso kompatibilis kapszula 20db

3 200 Ft
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Caffè Impresso Colombia Nespresso kompatibilis kapszula 20db

3 200 Ft
+ 1 490 Ft szállítási díj
Raktáron
irány a bolt »
kavebolt.net
Termékleírás
Gyártó Impresso
Arabica-Robusta arány 100% arabica
Koffeintartalom Koffeint tartalmazó
Ital típusa Kávé
Kompatibilitás Nespresso
Shopping Disabled 1

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Nespresso kompatibilis kávékapszula

IMPRESSO COFFEE ROASTERY - Alapítva 2017. A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva.
Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása.
A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.
Kávéinkat az újonnan piacra lépő lengyel cég, a Coffed SR5-ös pörkölőjén pörköljük, manufakturális körülmények között. Régió: Risaralda Szervezet: Asoapia Fekvés: 1600 – 1900 masl Feldolgozás: mosott Variáns: Caturra, Typica Szüret: Április – Július Ízprofil: narancs, citrus, édes, közepes savassággal, közepes testtel, mézes utóízzel Nettó súly: 20x5,5g - 110g Mit jelent nekünk ez a kávé: Telt, testes és krémes – mégis benne van az a kis vibrálás, a kellemes citrusosság , ami megédesíti. Régen, karácsonykor mindig volt otthon narancsos zselés szaloncukor, egészen ott érzem magam. Olyan egyedülálló, letisztult ízélményt nyújt, amely segít könnyedén átlépni a specialty kávék világába. Kolumbiába a kávétermelés kultúrája ugyan később érkezett, mint Brazil szomszédjához, mára azonban a kolumbiai kávét a legjobbak között tartják számon, jelenleg a világon a harmadik legnagyobb kávétermelő ország. Domborzati változatossága a termelésben is megmutatkozik: a legkülönfélébb ízjegyekkel és profilokkal érkeznek onnan kávék. A kiválasztásnál mi olyan területet kerestünk, ami telt gyümölcsösségével remek kontraszt a klasszikus kávékkal szemben. A Risaralda régióban található Asoapia szervezet 10 kistermelő tételeit vásárolja fel a mosóállomásról. A gazdasági szövetséget 2016-ban alapították, célul pedig a fenntartható, kemikáliamentes gazdálkodást tűzték ki mindamellett, hogy remek ízprofilú kávéik a feldolgozás során a lehető legjobb minőségben kerüljenek a zöldkávés zsákokba. Az 1600-1900 tengerszint feletti magasságon elterülő farmokon januártól júniusig tart a betakarítás. Ezekre a hónapokra a farmon dolgozók létszáma megtízszereződik, hiszen egy adott cserjén nem egyszerre érik be a termés, így rendszeresen visszalátogatnak. A farmerek délelőtt kézzel szüretelnek, alaposan ügyelve, hogy a gyümölcshúst meg ne sértsék, délután pedig sor kerül a magozásra. A szemeket ezután általában 16-24 órán át szárazon fermentálják. Ezután egy betoncsatornában kétszer-háromszor is átmossák, mielőtt a kis szárító gépben, nagyjából 25-40 óra alatt készre szárítanák a szemeket. Tökéletes akár feketén, akár tejjel fogyasztva.

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.